OUDE FILM DIGITALISEREN?


Liever telefonisch?
Bel ons (040) - 252 45 89

Prijs van uw film: ± €200.00

KWALITEIT?
WEL BIJ HS DIGITAL

 
 
  • Vergelijk aanbieders
  • Hoogwaardig proces
  • Tot 50% beter


   

MEER INFORMATIE?

HS DIGITAL FILM

Ekkersrijt 1335
5692 AJ Son
Info@hsdigital.nl
+31 40 252 45 89
+316 43 20 31 42
b.g.g. 06 25 51 79 87
Btw: NL001949951B45

VIDEOBANDEN

De videoband heeft een horizontale beeldresolutie van 240 beeldlijnen. De eerste VHS-videorecorder werd in september 1976 geïntroduceerd door JVC. Andere formaten zouden volgen, zoals Betamax van Sony en Video 2000 van Philips, maar VHS werd uiteindelijk de algemeen geaccepteerde norm voor de videorecorder na een formaatoorlog.

Voor en na  

De film

De introductie van de videorecorder bracht ook de opkomst van de videotheek met zich mee. Tegenwoordig zijn weinig of zelfs geen films meer beschikbaar op VHS in de Nederlandse videotheek, de meeste films zijn te huur op dvd of op het nieuwere formaat blu-ray.

VHS-banden werden zowel in Europa als in Amerika gebruikt. Het Amerikaanse televisiesysteem verschilt echter van het Europese, waardoor Amerikaanse banden vaak niet op Europese videorecorders kunnen worden afgespeeld. In Europa (met uitzondering van Frankrijk) wordt het televisiesignaal PAL gebruikt. In Amerika gebruikt men echter het NTSC-signaal, en tevens heeft het lichtnet een andere frequentie. Dit zorgt ervoor dat veel Europese videorecorders geen Amerikaanse banden kunnen afspelen en vice versa. Een aantal videorecorders is echter aangepast op beide systemen en kan dus ook beide typen afspelen. Sommige typen kunnen tevens omgaan met het Franse SECAM-systeem.

In september 1995 werd een nieuwe standaard beklonken: de dvd. Dit was het nieuwe optische filmformaat van Sony en Philips en zou de opvolger worden van VHS. Het zou echter nog jaren duren voordat de dvd de verkopen van de videoband zouden overstijgen: de dvd had net als VHS te maken met een formaatoorlog en de prijs van de DVR bleef lange tijd hoog. Daarnaast waren in het buitenland eind jaren 90 de video-cd (VCD) en laserdisk lange tijd populair, echter niet genoeg voor een wereldwijde standaard. De nadelen verdwenen toen in 2004 de DVR betaalbaarder werd en in 2005 er spelers en recorders kwamen die beide dvd-formaten konden spelen en/of beschrijven. De grote filmmaatschappijen zijn in 2006 gestopt met films op VHS om zich geheel te kunnen richten op dvd.

Interesse? Neem contact op.

We hebben onze oude Super 8 films laten digitaliseren en zijn super blij met het resultaat. Mooie heldere kleuren, beschadigingen en stof punten zijn bijna helemaal verdwenen. Bedankt voor de goede snelle service. 
Frans uit Veldhoven

In één woord geweldig!  Wij hebben de films eerst elders laten digitaliseren en het resultaat was beneden peil. Wij waren in het begin wat sceptisch vanwege onze slechte ervaring, maar het resultaat van de gratis proefscan was perfect. We hebben we alles opnieuw laten omzetten.
Beppie uit Eindhoven

Super kwaliteit , snelle service. Ben zeer tevreden.
Henk uit Eersel

De Muller HM-73 Photo Frame scanner is verreweg het beste apparaat om Super-8 films mee te scannen. Ik heb zelf onderzoek gedaan naar de beste methode en ben zo bij Hs Digital terechtgekomen. Geen seconde spijt van gehad. Top, ga zo door.
Henry uit Eindhoven 

Goed persoonlijk advies en uitmuntende kwaliteit.
Berry uit Beek en Donk

Alle oude films van onze overleden ouders laten digitaliseren. Wij hadden geen idee wat er op stond maar we hebben met volle teugen genoten bvan het resultaat. Zeker een aanrader!
Bram uit Tilburg

Ongelofelijk wat er uit die oude films te halen valt, nooit gedacht dat dit nog mogelijk zou zijn met z’n oude films.
Fleur uit 's Hertogenbosch

Fijn direct contact en een zeer goede service, het is altijd moeilijk om kostbaar onvervangbaar filmmateriaal ergens achter te laten. Maar na een bezoek en persoonlijke uitleg liet ik het met een goed gevoel achter. En het resultaat mocht er wezen.
Ton uit Son en Breugel

Na lang onderzoek en bij verschillende bedrijven proefscans laten maken, uiteindelijk gekozen voor HS Digital om alles te laten digitaliseren ( Ruim 10uur film). De kwaliteit van de Muller scanner is onverslaanbaar. Bedankt voor de goede service.
Maarten uit Nuenen

Topkwaliteit voor een goede prijs, echt een aanrader.
Sjef uit Tilburg

Goed persoonlijk advies over nabewerkingsmogelijkheden en bestandsformaten en daarnaast gewoon een hele goede kwaliteit. 
Marco uit Eindhoven

Goed en fijn persoonlijk contact. We hadden een spoedklus vanwege het overlijden van onze vader en we wilden enkele beelden op de crematie vertonen. Hs Digital heeft dit voor ons mogelijk gemaakt. Super bedankt, iedereen heeft ervan genoten.
Ferdinand uit Eindhoven

Helaas had ik geen projector en kon ik mijn famliefilms niet bekijken. Het digitaliseren van de films leverde uiteindelijk hele mooie beelden op die ik op de computer en TV kan afspelen. Oude tijden herleven weer.
John uit Rotterdam

Mooi dat zo'n digitalisatieservice bestaat want nu kan ik eindelijk de films bekijken die al vele jaren in dozen lagen. In plaats van een grote doos heb ik nu USB sticks met films die ik in de familie heb uitgedeeld.
Mariska uit Meppel

Een tiental jaren geleden had ik mijn films al een keer laten digitaliseren en ik dacht dat dat de beste kwaliteit was. Maar nu ik een proeffilmpje opnieuw heb laten digitaliseren door Hs Digital ben ik helemaal verbaasd over de hoge beeldkwaliteit. Ik wist niet dat het nog veel beter kon. Ik ga nu alle films opnieuw laten doen.
Jerome uit Terneuzen

MorgenInternet
Whatsapp