OUDE FILM DIGITALISEREN?


Liever telefonisch?
Bel ons (040) - 252 45 89

Prijs van uw film: ± €200.00

KWALITEIT?
WEL BIJ HS DIGITAL

 
 
  • Vergelijk aanbieders
  • Hoogwaardig proces
  • Tot 50% beter


   

MEER INFORMATIE?

HS DIGITAL FILM

Gebroeders Ganslaan 16
5626 GB Eindhoven
Info@hsdigital.nl
+316 43 20 31 42

b.g.g. 06 25 51 79 87
Btw: NL001949951B45

Müller HM73 framescanner

HS Digital maakt gebruik van de Müller HM73 Photo Framescanner. De Müller HM73 framescanner is een beeldscanner die van ieder beeldje van de film een HD-foto maakt in een resolutie tot 1388X1038 beeldpunten. De Müller HM73 framescanner heeft een hogeresolutiecamera die de film direct aan de emulsiekant fotografeert, zonder tussenkomst van spiegels of prisma.

Scannen of projecteren

In het kort gezegd is het verschil: als de film beeldje voor beeldje wordt gefotografeerd en digitaal wordt opgeslagen, dan spreken we van scannen. Als we een film door middel van een videocamera kopiëren spreken we van projectie.

Het scanproces

De data wordt als een bitmapfoto on-gecomprimeerd weggeschreven en heeft ieder beeldje de maximale resolutie. Dit resulteert in een bitmapgrootte van 3,8 MByte per beeldje. Van deze reeks foto’s wordt opnieuw een film gegenereerd en ontstaat er een  on-gecomprimeerd AVI bestand. Hierdoor ontstaat er een perfecte digitale kopie van het origineel. Dit is het meest perfecte uitgangspunt voor digitale archivering. Op basis van dit AVI bestand kan ieder gewenst videoformaat worden gemaakt. Zelfs voor full-HD formaten zijn deze AVI bestanden geschikt. Bij projectie wordt gebruik gemaakt van een gewone videocamera. Deze camera zet de geprojecteerde film direct om in een PAL formaat met een snelheid van 25 beelden per seconde. Ongeacht de beeldsnelheid (frame rate) die de originele film heeft.

Wet gate scannen

no wet gate wet gate


 

Kabels (krassen) en craquelé zijn beschadigingen die bij films kunnen voorkomen. Kabels worden veroorzaakt door de originele films af te spelen op een vervuilde projector. De projector maakt dan lange krassen in de film. Ook projectoren met automatische filminleg zorgen vaak voor kabels. Dit zijn helaas permanente beschadigingen. Craquelé zijn haarscheurtjes in de emulsie die zijn ontstaan door krimpen van de emulsie t.o.v. de drager. Dit zijn ook permanente beschadigingen. Om deze beschadigingen tijdens het digitaliseren tijdelijk te verminderen, is "wet gate" scannen ontwikkeld. Bij het professioneel digitaliseren van films wordt dit vaak toegepast, maar is kostbaar. Daan Müller heeft voor de smalfilmwerkplaats een eigen systeem ontwikkeld waarbij films kosteloos met wet gate worden gescand. Als vloeistof wordt hiervoor isopropanol gebruikt, maar het systeem heeft ook enkele geheimpjes.  Door wet gate te scannen worden de originele films transparanter en daardoor wordt een betere detaillering gecreëerd. De afbeeldingen rechts zijn van een 9,5 mm Pathé film die erg bekrast en gecraqueleerd was. Zoals u aan bovenstaande films kunt zien zorgt het wet gate scannen voor een spectaculaire kwaliteitsverbetering.

Beeldverhouding

De beeldverhouding van 4:3 is inmiddels verouderd. Met de komst van digital filmtechniek wordt deze beeldverhouding niet meer toegepast. De meestgebruikte beeldverhouding van dit moment is breedbeeld met een beeldverhouding van 16:9. Deze nieuwe verhouding komt niet overeen met de oude smalfilms. Als je smalfilms om wil zetten in breedbeeld, zal boven en onder wat beeld wegvallen of het beeld wordt uitgetrokken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Toch biedt breedbeeld mogelijkheden die er voorheen niet waren. Smalfilm kan in de juiste verhouding behouden worden zonder dat er beeld wegvalt of het beeld uitgerekt is. Met de H.264 codering kunnen wij smalfilm Full HD maken waarbij de originele verhouding blijft bestaan. Het hele beeld zal zichtbaar zijn, wel zullen er zwarte randen aan de zijkant zichtbaar zijn.

We hebben onze oude Super 8 films laten digitaliseren en zijn super blij met het resultaat. Mooie heldere kleuren, beschadigingen en stof punten zijn bijna helemaal verdwenen. Bedankt voor de goede snelle service. 
Frans uit Veldhoven

In één woord geweldig!  Wij hebben de films eerst elders laten digitaliseren en het resultaat was beneden peil. Wij waren in het begin wat sceptisch vanwege onze slechte ervaring, maar het resultaat van de gratis proefscan was perfect. We hebben we alles opnieuw laten omzetten.
Beppie uit Eindhoven

Super kwaliteit , snelle service. Ben zeer tevreden.
Henk uit Eersel

De Muller HM-73 Photo Frame scanner is verreweg het beste apparaat om Super-8 films mee te scannen. Ik heb zelf onderzoek gedaan naar de beste methode en ben zo bij Hs Digital terechtgekomen. Geen seconde spijt van gehad. Top, ga zo door.
Henry uit Eindhoven 

Goed persoonlijk advies en uitmuntende kwaliteit.
Berry uit Beek en Donk

Alle oude films van onze overleden ouders laten digitaliseren. Wij hadden geen idee wat er op stond maar we hebben met volle teugen genoten bvan het resultaat. Zeker een aanrader!
Bram uit Tilburg

Ongelofelijk wat er uit die oude films te halen valt, nooit gedacht dat dit nog mogelijk zou zijn met z’n oude films.
Fleur uit 's Hertogenbosch

Fijn direct contact en een zeer goede service, het is altijd moeilijk om kostbaar onvervangbaar filmmateriaal ergens achter te laten. Maar na een bezoek en persoonlijke uitleg liet ik het met een goed gevoel achter. En het resultaat mocht er wezen.
Ton uit Son en Breugel

Na lang onderzoek en bij verschillende bedrijven proefscans laten maken, uiteindelijk gekozen voor HS Digital om alles te laten digitaliseren ( Ruim 10uur film). De kwaliteit van de Muller scanner is onverslaanbaar. Bedankt voor de goede service.
Maarten uit Nuenen

Topkwaliteit voor een goede prijs, echt een aanrader.
Sjef uit Tilburg

Goed persoonlijk advies over nabewerkingsmogelijkheden en bestandsformaten en daarnaast gewoon een hele goede kwaliteit. 
Marco uit Eindhoven

Goed en fijn persoonlijk contact. We hadden een spoedklus vanwege het overlijden van onze vader en we wilden enkele beelden op de crematie vertonen. Hs Digital heeft dit voor ons mogelijk gemaakt. Super bedankt, iedereen heeft ervan genoten.
Ferdinand uit Eindhoven

Helaas had ik geen projector en kon ik mijn famliefilms niet bekijken. Het digitaliseren van de films leverde uiteindelijk hele mooie beelden op die ik op de computer en TV kan afspelen. Oude tijden herleven weer.
John uit Rotterdam

Mooi dat zo'n digitalisatieservice bestaat want nu kan ik eindelijk de films bekijken die al vele jaren in dozen lagen. In plaats van een grote doos heb ik nu USB sticks met films die ik in de familie heb uitgedeeld.
Mariska uit Meppel

Een tiental jaren geleden had ik mijn films al een keer laten digitaliseren en ik dacht dat dat de beste kwaliteit was. Maar nu ik een proeffilmpje opnieuw heb laten digitaliseren door Hs Digital ben ik helemaal verbaasd over de hoge beeldkwaliteit. Ik wist niet dat het nog veel beter kon. Ik ga nu alle films opnieuw laten doen.
Jerome uit Terneuzen

MorgenInternet
Whatsapp