OUDE FILM DIGITALISEREN?


Liever telefonisch?
Bel ons (040) - 252 45 89

Prijs van uw film: ± €200.00

KWALITEIT?
WEL BIJ HS DIGITAL

 
 
  • Vergelijk aanbieders
  • Hoogwaardig proces
  • Tot 50% beter


   

MEER INFORMATIE?

HS DIGITAL FILM

Ekkersrijt 1335
5692 AJ Son
Info@hsdigital.nl
+31 40 252 45 89
+316 43 20 31 42
b.g.g. 06 25 51 79 87
Btw: NL001949951B45

8MM

De 8mm-film of 8 mm is een (smal)filmformaat waarbij de filmstrook acht millimeter breed is.

Voor en na 

De film

8mm-film bestaat in drie versies:

  • de normale of standaard-8mm, ook Dubbel 8 genoemd
  • Super 8, een iets groter formaat met een verbeterde beeldprojectie, dat uiteindelijk de standaard werd voor smalfilm vanaf de jaren zeventig
  • Single 8.

Het standaardformaat van de 8mm-film (Dubbel 8) werd ontwikkeld door het bedrijf Eastman Kodak tijdens de Grote Depressie en op de markt gebracht in 1932 om een amateurfilmformaat tot stand te brengen dat minder duur was dan 16mm-film. De filmspoelen bevatten eigenlijk een 16mm-film, doch met tweemaal zoveel perforaties langs elke rand als normale 16mm-film. De film werd bij opname slechts langs de helft van zijn breedte belicht. De spoel wordt na het filmen van één kant omgekeerd om de andere kant op te nemen. Na het ontwikkelen wordt de film in de lengte doorgesneden en ontstaat een gewone 8mm-film. De beeldgrootte van 8 mm is 4,8 x 3,5 mm en 1 m film bevat 264 beelden. Normaal werkt Dubbel 8 met 16 beeldjes/seconde.

Met de Super 8 uit 1965 werd een filmstrook geïntroduceerd met een kleinere perforatie. Kodak staakte de productie van de standaard-8mm-film begin jaren negentig, maar Super 8 wordt nog wel geproduceerd. Eind 2010 stopte het enige overgebleven Kodachrome-laboratorium in de wereld met het ontwikkelen van de Super 8-film.

Anno 2011 is Super8 een nog steeds veelgebruikt formaat voor hobbyisten en kunstenaars. Diverse privélaboratoria in Nederland en Duitsland ontwikkelen veelvuldig de nieuwe type films.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid beheert de gehele collectie van het vroegere Smalfilmmuseum. Deze collectie is gedigitaliseerd en toegankelijk voor het publiek.

Interesse? Neem contact op.

We hebben onze oude Super 8 films laten digitaliseren en zijn super blij met het resultaat. Mooie heldere kleuren, beschadigingen en stof punten zijn bijna helemaal verdwenen. Bedankt voor de goede snelle service. 
Frans uit Veldhoven

In één woord geweldig!  Wij hebben de films eerst elders laten digitaliseren en het resultaat was beneden peil. Wij waren in het begin wat sceptisch vanwege onze slechte ervaring, maar het resultaat van de gratis proefscan was perfect. We hebben we alles opnieuw laten omzetten.
Beppie uit Eindhoven

Super kwaliteit , snelle service. Ben zeer tevreden.
Henk uit Eersel

De Muller HM-73 Photo Frame scanner is verreweg het beste apparaat om Super-8 films mee te scannen. Ik heb zelf onderzoek gedaan naar de beste methode en ben zo bij Hs Digital terechtgekomen. Geen seconde spijt van gehad. Top, ga zo door.
Henry uit Eindhoven 

Goed persoonlijk advies en uitmuntende kwaliteit.
Berry uit Beek en Donk

Alle oude films van onze overleden ouders laten digitaliseren. Wij hadden geen idee wat er op stond maar we hebben met volle teugen genoten bvan het resultaat. Zeker een aanrader!
Bram uit Tilburg

Ongelofelijk wat er uit die oude films te halen valt, nooit gedacht dat dit nog mogelijk zou zijn met z’n oude films.
Fleur uit 's Hertogenbosch

Fijn direct contact en een zeer goede service, het is altijd moeilijk om kostbaar onvervangbaar filmmateriaal ergens achter te laten. Maar na een bezoek en persoonlijke uitleg liet ik het met een goed gevoel achter. En het resultaat mocht er wezen.
Ton uit Son en Breugel

Na lang onderzoek en bij verschillende bedrijven proefscans laten maken, uiteindelijk gekozen voor HS Digital om alles te laten digitaliseren ( Ruim 10uur film). De kwaliteit van de Muller scanner is onverslaanbaar. Bedankt voor de goede service.
Maarten uit Nuenen

Topkwaliteit voor een goede prijs, echt een aanrader.
Sjef uit Tilburg

Goed persoonlijk advies over nabewerkingsmogelijkheden en bestandsformaten en daarnaast gewoon een hele goede kwaliteit. 
Marco uit Eindhoven

Goed en fijn persoonlijk contact. We hadden een spoedklus vanwege het overlijden van onze vader en we wilden enkele beelden op de crematie vertonen. Hs Digital heeft dit voor ons mogelijk gemaakt. Super bedankt, iedereen heeft ervan genoten.
Ferdinand uit Eindhoven

Helaas had ik geen projector en kon ik mijn famliefilms niet bekijken. Het digitaliseren van de films leverde uiteindelijk hele mooie beelden op die ik op de computer en TV kan afspelen. Oude tijden herleven weer.
John uit Rotterdam

Mooi dat zo'n digitalisatieservice bestaat want nu kan ik eindelijk de films bekijken die al vele jaren in dozen lagen. In plaats van een grote doos heb ik nu USB sticks met films die ik in de familie heb uitgedeeld.
Mariska uit Meppel

Een tiental jaren geleden had ik mijn films al een keer laten digitaliseren en ik dacht dat dat de beste kwaliteit was. Maar nu ik een proeffilmpje opnieuw heb laten digitaliseren door Hs Digital ben ik helemaal verbaasd over de hoge beeldkwaliteit. Ik wist niet dat het nog veel beter kon. Ik ga nu alle films opnieuw laten doen.
Jerome uit Terneuzen

MorgenInternet
Whatsapp